Meny Stäng

Stötvåg som behandlingsmetod

Nybesök Pris 700 kr Återbesök 650 Studenter 10%.

Pris

Stötvågsbehandling utförs med en stötvågsapparat och syftar till att stimulera läkningen och kan göra dig besvärsfri. Behandlingsmetoden har i många år varit en populär behandlingsmetod för besvär i senfästen där blodcirkulationen är dålig och det kan krävas en lokal insats för att stimulera läkningen av ett besvär.

Som alltid börjar vi med att ställa rätt diagnos för att vi ska kunna erbjuda dig den bästa behandlingen för just dina besvär. Hos oss på Hammarö Fysioterapi kan man få stötvågsbehandling som enda behandling eller som en del av kombinationen manuell behandling och stötvågsbehandling. Som regel är det sista alternativet det vi använder oss av, det vill säga;
1) en helhetsbehandling för att kroppen ska fungera optimalt och krafterna i kroppen fördelas så att smärtans lokalisation inte överbelastas
2) lokal behandling såsom stötvåg för att stimulera läkningen lokalt

Stötvågsbehandlingen i sig tar 5-10 min och normalt räcker 3-5 behandlingar med ca en veckas mellanrum.

Vanliga besvär som behandlas med stötvåg: Impingment, kalkaxel, tennis – och golfarmbåge, hälsenebesvär, hälsporre, löparknä, hopparknä, höftsmärta, benhinneinflammation och ljumsksmärta.

Vi på Hammarö Fysioterapi sätter en ära i den manuella behandlingen, individuella anpassade övningar och har aldrig tidigare känt behov av elektriska hjälpmedel. Stötvågsbehandling är dock väldigt bra och fungerar på såväl skador från elitidrottande som kroniska senbesvär uppkomna på kontoret. Inom elitidrotten har stötvågsbehandling använts under tiotalet år och det används idag hos allt fler människor.

Välkommen till oss!

Välkommen till oss!